BREAKING: Global Entrepreneurship Week skydes i gang i med grand opening af Construction Center Denmark

Nyhed
22.06.2021

BREAKING: Global Entrepreneurship Week skydes i gang i med grand opening af Construction Center Denmark

Horsens markerer sig stærkt som iværksætterby når tonen til efterårets GEW bl.a. slås an i splinternye rammer i VIAs ny campus hos Construction Center Denmark. Trods corona er Horsens én af de kommuner, der skiller sig positivt ud med en vækst på 9 pct. (mod 3 pct. Nationalt) i antallet af nye CVR-numre i 2020 ift. 2019.

Netop fordi Horsens excellerer med en særlig iværksætterkultur, er byen udvalgt som værtsby for dette års Global Entrepreneurship Week Denmark, som afvikles senere på året.

”Vi har i mange år i Horsens arbejdet målrettet for at skabe et stærkt iværksættermiljø, og det mærker vi nu. Der er netværk og fællesskab til at gribe nye idéer og iværksættere, som tør tage springet på trods af covid-19. Det er jeg meget stolt af, og jeg glæder mig til at skyde den nationale åbning af Global Entrepreneurship Week i gang her i Horsens,” siger Borgmester i Horsens Kommune Peter Sørensen.

Tal fra Erhvervsstyrelsen viser, at antallet af nye CVR-numre stort set lå lige så højt i 2020 som i 2019 - og kigger man på sidste kvartal af 2020, var der 25 pct. flere, der kastede sig ud i iværksætteri end i samme kvartal i 2019. Iværksætterånden trives dermed stadig trods pandemi og derpå følgende restriktioner.

”Det seneste år har ingenting været som det plejer – det gælder for os alle sammen, også vores iværksættere. Derfor er jeg meget glad for, at mange stadig har haft mod til at springe ud som iværksættere. Det vidner om et stærkt iværksætterøkosystem i Danmark, og er for mig en god grund til at være optimistisk for fremtiden,” siger Erhvervsminister Simon Kollerup.

Construction Center Denmark varmer op til at lægge hus til grand opening

Det er første gang Global Entrepreneurship Week flytter åbningsfesten uden for de største byer i Danmark. Leder og Business Transformation Lead i Construction Center Denmark, Jakob Søndergaard uddyber:

”Vi ser det som en cadeau til Horsens som iværksættercentrum. Horsens rykker på byggeindustri, skalerbare virksomheder og iværksættere i alle størrelser. Construction Center Denmark debuterer som venue for flere events og talks under iværksætterugen i VIA University Colleges funklende ny bycampus, der i skrivende stund endnu ikke er indviet. Vi glæder os til at vise de nye rammer, samt hvad en moderne innovationshub kan rykke med netværk, videndeling og sparring mellem medlemmer og partnere. Årets tema for Global Entrepreneurship Week er ’CREATE NOW’, hvilket helt klart fanger vores opmærksomhed. Bæredygtighed og nytænkning bl.a. inden for FNs Verdensmål rummer store muligheder for hele værdikæden i bygge- og anlægsbranchen og er et stort fokus og interesseområde for os i Construction Center Denmark.”

MAKE AN IMPACT – CREATE NOW

Dansk Iværksætter Forening hylder fighter-ånden og kreativiteten hos landets iværksættere, der skaber ændringer i samfundet som ringe i vandet, når de bevæbnet med mod og ideer vælger at starte egen virksomhed.

”Vi har brug for en stærk iværksætterkultur i Danmark – ved at etablere egen virksomhed kan man gøre en forskel for både planeten, økonomien og mennesker. Derfor har vi valgt ’CREATE NOW’ som tema for iværksætterugen. Vi vil tænde iværksætter-gnisten hos flere, og det er nu, man kan melde sig på banen, hvis man vil være en del af ugen,” siger Peter Kofler fra Dansk Iværksætter Forening.

Værd at vide om Global Entrepreneurship Week

I over 180 lande samles iværksættere, politikere, meningsdannere og medier i uge 45 for at sætte fokus på iværksætteri til Global Entrepreneurship Week. I år er det 14. gang at Danmark er med – og Horsens er netop udvalgt til at åbne ballet.

Global Entrepreneurship Week finder sted den 8.-14. november 2021 i over 180 lande - i Danmark sker det for 14. gang og forberedelserne allerede er i gang hos Dansk Iværksætter Forening, Horsens Kommune, Construction Center Denmark og i Business Horsens.

 Vil du også være med til årets iværksætteruge?

I hele landet vil iværksætterevents som talks, debatter, netværksmøder, workshops osv. fylde uge 45, når Global Entrepreneurship Week Denmark 2021 går i luften i Horsens. Vil du vide mere så følg med på siden Construction Center Denmark, eller har du en idé til et event, så kontakt kontoret på info@constructioncenter.dk 

Gå tilbage

BREAKING: Global Entrepreneurship Week skydes i gang i med grand opening af Construction Center Denmark

BREAKING: Global Entrepreneurship Week skydes i gang i med grand opening af Construction Center Denmark

BREAKING: Global Entrepreneurship Week skydes i gang i med grand opening af Construction Center Denmark

bubble