Velkommen til Construction Center Denmark

Nyhed
06.04.2021

Velkommen til Construction Center Denmark

Nyt innovationsmiljø inden for byggeri og konstruktion ser dagens lys i Horsens

Virksomheder fra Horsens og omegn har længe været frontløbere i bygge- og konstruktionsindustrien. Nu vil et nyt innovationsmiljø udbrede styrkepositionen nationalt gennem ny viden, stærke partnerskaber og forretningsskabende initiativer – innovationsmiljøet hedder Construction Center Denmark og bliver en del af det nye Campus Horsens.

Dato: 6. april 2021

Til sommer åbner et nyt innovationsmiljø i hjertet af Horsens, med ambitionen om at styrke innovationshøjden og dermed den kommercielle fremtid inden for bygge- og konstruktionsindustrien – en industri, hvor historikken er lang og traditionerne stolte i Horsens og omegn.

”Vi vil skabe rum for, at virksomheder, iværksættere og talentfulde studerende kan arbejde sammen, trække på byens faglige netværk og få adgang til den nyeste forskning og tekniske faciliteter på campus, så vi sammen kan accelerere udviklingen af innovative og bæredygtige virksomheder inden for feltet”, siger Jakob Søndergaard, som er leder i Construction Center Denmark, og som har en baggrund fra det aarhusianske iværksætter- og innovationsmiljø.

Construction Center Denmark åbner officielt dørene sammen med det nye Campus Horsens til sommer og vil være at finde i højhuset lige over for banegården, hvor iværksættere og virksomheder kan blive en del af det innovative kontorfællesskab.

”Jeg er som borgmester utrolig stolt over, at Horsens med Construction Center Denmark tager opgaven på sig med at bringe uddannelser, forskningsmiljøer, talentmasse og virksomheder tættere på hinanden indenfor netop bygge- og konstruktionsbranchen. Horsens har med sine stolte industrielle rødder og rammerne på den nye campusgrund forudsætningerne for at blive en vigtig lokal løftestang og katalysator for national vækst og grønt bæredygtigt byggeri”, siger Peter Sørensen, borgmester i Horsens Kommune.

Bag Construction Center Denmark er VIA University College og foreningen Insero Horsens.

Stærk lokal position inden for bygge- og konstruktionsbranchen

Hver fjerde beskæftigede i Horsens kommune arbejder inden for bygge- og boligområdet. Og det er ikke tilfældigt. I årtier har virksomheder fra Horsens og omegn excelleret i industrien og i fællesskab opbygget en lokal arv, der er svær at finde andre steder. En af de virksomheder, som har formået at hæve barren og skabe markant udvikling inden for byggeindustrien er CASA A/S, hvor Michael Mortensen hilser det nye innovationsmiljø velkommen.

”Bygge- og konstruktionsindustrien spiller en afgørende rolle i at løse de globale samfundsmæssige udfordringer. Samtidig accelererer den teknologiske udvikling, hvilket ændrer mange af de grundlæggende strukturer og forretningsmodeller, nutidens virksomheder bygger på. Med en koncentration langt over landsgennemsnittet af viden, uddannelseskraft og talent inden for bygge- og konstruktionsindustrien, ser vi at Construction Center Denmark og des partnerskaber, positivt vil bidrage til netop den afgørende udvikling i industrien”, siger Michael Mortensen, stifter og medejer af CASA.

Netop partnerskaber med stærke lokale virksomheder inden for konstruktionsbranchen er en hjørnesten i det nye innovationsmiljø. Her er ambitionen at kombinere viden fra VIA University College med praktisk erfaring fra stærke lokale virksomheder for sammen at skabe løsninger og forretningspotentialer, som kan realiseres i virkeligheden og gøre en mærkbar forskel – både lokalt men særligt også nationalt.

Iværksættervirksomheder, der beskæftiger sig med services, produkter eller markeder inden for byggeri- og konstruktionsverdenen, kan være en del af innovationsmiljøet igennem et betalt medlemskab. Ligeledes vil miljøet fungere som et fagligt mødested, hvor mere veletablerede virksomheder kan få adgang til forskningskapacitet, specialiseret og individuel tilrettelagt kompetenceforløb samt styret innovationsforløb”, siger Jakob Søndergaard, som understreger at interesserede virksomheder og iværksættere allerede nu er velkommen til at tage direkte kontakt.

Offentliggørelsen og indvielsen af Construction Center Denmark ved det nye Campus Horsens markerer samtidig et farvel til Vitus Bering Innovation Park på Chr. M. Østergaards Vej, som gennem de seneste 10 år har huset flere end 100 virksomheder og iværksættere.

Yderligere oplysninger

-       Jakob Søndergaard, leder ved Construction Center Denmark, 60605280, jakob@constructioncenter.dk.

-       Martin Bak, Kommunikationschef ved Insero Horsens, 41772457, maba@insero.com.

Om Construction Center Denmark

Construction Center Denmark er et innovationsmiljø, som gennem viden, teknologisk indsigt, faglige netværk og adgang til talent og kapitalmiljøet, forener start-ups og den etablerede bygge- og konstruktionsindustri, der ønsker at styrke deres konkurrenceevne i en tid med hastigt accelererende teknologier og nye forretningspotentialer.

Læs mere om Construction Center Denmark på www.constructioncenterdenmark.

Faktaboks

-       Flere end 8.000 er beskæftigede i bygge- og boligbranchen i Horsens Kommune

-       21% vækst i private arbejdspladser inden for bygge- og anlægsbranchen i Horsens Kommune de seneste år

-       Hver fjerde beskæftigede i Horsens Kommune arbejder inden for bygge- og boligområdet

-       Bag Construction Center Denmark er VIA University College og foreningen Insero Horsens.

Gå tilbage

Velkommen til Construction Center Denmark

bubble