Quadsat efter investeringen

Quadsat efter investeringen

I marts 2017 fik QuadSAT en investering på 600.000 kr. gennem foreningen Venture City Horsens. Hvad har QuadSAT brugt pengene på? Hvor er virksomheden i dag? Og hvad er næste skridt i droneeventyret? Andrian Buchi, medstifter og Chief Technology Officer i QuadSAT fortæller, hvordan det er gået virksomheden siden investeringen. 

En investering, et møde med Danmarks udenrigsminister, Anders Samuelsen, og kundemøder på den anden side af jorden. I den korte tid iværksætter-virksomheden QuadSAT har eksisteret, har der været fuld fart på. Èn af de ting, der har sat fart over feltet er investeringen på 600.000 kr., som kom i stand igennem foreningen Venture City Horsens, hvor fire business angels og mentorer fra foreningen valgte at gå sammen om at investere i Quadsat.

Læs mere om Venture City Horsens

En prototype rigere

QuadSAT har udviklet et avanceret produkt til søfart og navigation, der øger sikkerheden til søs og sparer rederierne for udgifter til vedligehold af satellitudstyr. Opfindelsen indebærer droneteknologi og software, der samarbejder. Det innovative produkt er langt fra gratis at bygge. Droner, der egner sig til opgaven, ligger i en prisklasse mellem 30.000 og 100.000 dollar. Derfor faldt investeringen fra Venture City Horsens i god jord.

”Før investeringen havde vi en stor udfordring. Vi havde et koncept, men manglede penge til at købe det nødvendige tekniske udstyr til at bygge prototypen. Nu har vi en prototype, som vi kan bruge til at demonstrere for vores kunder, hvordan produktet virker,” fortæller Andrian Buchi, medstifter og Chief Technology Officer.

Siden QuadSAT fik investeringen har de fået det nødvendige udstyr til at bygge prototypen. I dag er QuadSAT i gang med at teste og finpudse prototypen, så den kan blive klar til et kundemøde i oktober.

Mere attraktiv over for investorer og kunder

En af de forandringer, der har været mærkbare efter investeringen er, at investorerne samt kunderne tager virksomheden mere seriøst. Med en prototype i hånden og viden om at andre har turdet tage en risiko i virksomheden, er QuadSAT blevet endnu mere attraktiv.

”I enhver startup, som er på et tidligt stadie, er der en stor risiko – du ved ikke rigtigt om produktet vil få succes eller om kunderne vil tage godt imod det. Investeringen fjernede en stor del af den risiko.”

Møde med kunder på den anden side af jorden

QuadSAT er ikke kun kommet et skridt nærmere en færdig prototype, men et skridt nærmere deres kunder. I maj måned, tog QuadSAT på forretningsrejse tværs over jorden til Singapore, for at møde potentielle kunder og præsentere det innovative koncept.

Nu pakker de snart deres nyudviklede prototype og tager en tur til Brighton i England, hvor de endnu engang skal mødes med de interesserede kunder – denne gang kan de demonstrere en prototype for dem.

“Pengene har givet os en stor mulighed for at accelerere forretningen – uden dem var vi ikke nået der til, hvor vi er i dag.”

Mere end penge på kontoen

Udover penge på kontoen, støtter de fire virksomheder, som sammen har investeret i QuadSAT med administration, jura, finans og strategi. QuadSAT mødes med investorerne på månedlig basis, hvor der udveksles erfaringer og diskuteres udfordringer. Ifølge Andrian, giver det en stor værdi for QuadSAT at kunne trække på andre virksomheders erfaringer og ikke mindst deres netværk.

Samtidig oplever QuadSAT en stor støtte i de business coaches, der er tilknyttet Bering StartUp – iværksætterfællesskabet i Construction Center Denmark, hvor QuadSAT har sin faste kontorplads. Det faktisk også en disse business coaches, der opfordrede QuadSAT til at sende en ansøgning til Venture City Horsens.

Næste skridt i droneeventyret

Næste skridt i QuadSATs droneeventyr er yderligere runder af investeringer for at forbedre software og hardware, designe flere komponenter og optimere brugerfladen på produktet.

Læs mere om QuadSAT på www.quadsat.com

Quadsat efter investeringen

Quadsat efter investeringen

bubble